Ik heb een zoektocht van jaren achter de rug, een zoektocht naar geluk en gezondheid, twee thema’s waarvan ik heb ervaren dat deze onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Ik was op zeer jonge leeftijd al erg dik, ik had al in mijn pubertijd hoge bloeddruk, eczeem, onverklaarbare pijnen in mijn buik, nek- en rugklachten. Ik had een abonnement bij de huisarts, bij de specialisten in het ziekenhuis, maar niemand had een verklaring en zeker ook geen oplossing. Ik ging scheiden, kreeg een nieuwe relatie die ook geen stand hield. Ik was op een gegeven moment helemaal leeg, ik kon niemand meer iets geven, en mezelf al helemaal niet!

Ik maakte blijkbaar verkeerde keuzes, waardoor ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte. En toen zat ik in een dikke vette burn-out. Alle fundering was onder me weggeslagen, zo voelde het.

Hoe had dit toch kunnen gebeuren en kon ik dit keren? Het moest gewoon, anders was ik verloren. Nog meer verlies kon ik niet aan. Maar hoe dan? Ik had geen idee. Ik ging op zoek, ik ontleedde mijn leven, en kwam tot het besef dat ik verkeerde keuzes maakte.

Ik maakte keuzes uit gebrek. Gebrek aan eigen liefde, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan zelfbescherming enz. enz.. Ik was niet in verbinding met mezelf en ik besefte dat alleen ik hier iets aan kon veranderen.

De oplossing lag in mij. Dat was wel even behoorlijk schrikken, omdat ik altijd had gedacht dat mijn geluk afhing van de mensen om me heen, van bijvoorbeeld hun aan- of afwezigheid.

In mijn jeugd, in een streng katholiek gezin, heb ik te maken gehad met incest en emotionele verwaarlozing, dus weinig of geen bruikbare referentiekaders.

Ik ben hier in mijn jong volwassen leven voor in therapie gegaan, maar dat loste niets op. Waarom niet? Geen idee, misschien paste de toen aangeboden therapieën niet bij mij, misschien was ik er niet klaar voor. Sporadisch durfde ik over mijn jeugd te praten, maar het gekke was dat er nooit iemand ‘terugsprak’, iets wat ik als erg pijnlijk heb ervaren. Hoorden ze dan niet wat ik zei, snapten ze dan niet dat ik daarom altijd zo verdrietig was? Ik had veel behoefte aan erkenning, aan een liefdevol woord, aan bescherming, maar hoe dan?

Ik ben diverse cursussen gaan volgen waarvan ik het idee had, dat deze me inzichten, oplossingen zouden gaan aanreiken. Ik las alles wat ik maar onder ogen kon krijgen en paste dit op mezelf toe. Ik leerde mediteren, kreeg hierdoor nog meer inzichten en langzaam maar zeker kwam ik weer in verbinding met mezelf.

In verbinding zijn met mezelf, met wie ik ben, is mijn grote uitdaging en de sleutel tot herstel geweest.  En omdat ik weer in verbinding ben met mezelf, kan ik mijn ervaringen en inzichten nu inzetten voor iedereen die hiermee te maken heeft gehad. Het voelt niet alleen als een missie in mijn leven, om mijn ervaringen een positieve wending te geven, mijn passie om het verschil te maken is zichtbaar en voelbaar in alles wat ik doe .

De Vicieuze Cirkel

Wil je mijn gratis E-book ontvangen? Laat hieronder je gegevens achter.

IMG_6926

Begeleiding

cooking-food-ginger-256318

Voedingsadvies

IMG_7258

Energetische healing

vingerreflexologie

Vingerreflexologie

Toen mij deze vraag werd gesteld, durfde ik voor het eerst mijn verhaal te vertellen.

Is er iets dat jij me wilt vertellen, vroeg mijn huisarts? Ik schrok, maar ik durfde voor het eerst over mijn incest verleden te praten.

Wil jij graag je verhaal kwijt, maar vind je dit erg moeilijk? Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is, dat jij je veilig voelt met je verhaal. Ik wil je graag die veiligheid en een luisterend oor aanbieden.

Laatste blogs